Comanda produsele potrivite mediului tau de lucru

Daca sunteti in cautarea unui furnizor de incredere pentru o plaja larga de produse de la peste 2.500 de branduri , COMPEC va poate veni in ajutor.

Căutarea produselor potrivite reprezintă o provocare extrem de dificilă pentru majoritatea dezvoltatorilor. Este necesară o cercetare amplă a pieței pentru a alege cele mai potrivite produse, cu cel mai bun termen de livrare și cu cel mai avantajos cost pentru întreg sistemul. Uneori, această dorință de a comanda cât mai eficient produsele implică cumpărarea de la mai mulți furnizori, rezultând costuri de transport mai mari și de cele mai multe ori termene de livrare și chiar modalități de plată diferite.

COMPEC își dorește să reducă timpul pierdut de către dezvoltatori pentru a găsi producătorul și furnizorul cel mai apropiat, cu cel mai mic preț, prin intermediul unei game extrem de variate de produse, potrivite pentru orice industrie, de la domeniul IT la cel medical, având peste 1 000 000 de echipamente și dispozitive, de la peste 2.500 de producători, disponibile în cel mai scurt timp.

Fiecare industrie are la bază anumite standarde de igiena, siguranță și protecție pe care trebuie să le urmeze pentru a dezvolta și/sau beneficia de echipamentul dorit. Experții COMPEC au analizat aceste standarde și au împărțit produsele disponibile în ofertă pentru a ușura efortul depus de dezvoltatori pentru căutarea lor.

În cele ce urmează vom dezvolta clasificarea produselor din portofoliul COMPEC, cu exemple de produse disponibile imediat.

1. Au clase diferite de protecție IP

Gradul de protecție sau indicele de protecție IP (International Protection Marking) este un standard internațional (EN 60529) ce clasifică și evaluează gradul de etanșeitate pentru diferite carcase, dispozitive și aparate. Cifrele care apar după IP au fiecare o anumită semnificație. Prima cifră indică gradul de protecție umană față de piesele mobile, precum și protecția echipamentului de corpuri străine. Al doilea număr indică gradul de protecție al echipamentului împotriva pătrunderii apei sub diferite forme (vapori, picături, jet, etc).
De exemplu, un dispozitiv cu un grad de protecție IP69 este etanșat complet împotriva prafului (cifra 6) și are protecție împotriva scufundării la o adâncime de 4 m pe timp îndelungat. Adesea se face referire la standarde suplimentare care pot conține informații importante (de exemplu litere),prin urmare, pentru o bună caracterizare a echipamentelor și dispozitivelor cu clase diferite de protecție IP este necesară raportarea la cea mai recentă revizuire a standardului. Exemplu produse:

Senzor inductiv

Ideal pentru mediul dur din industrie, în special în domeniile care sunt supuse pericolului pierderilor de lichide sau cu cantități mari de praf. Acesta dispune de o carcasă metalică din Nichel conformă cu standardul de protecție IP68 și IP69K.   


Comanda

Doza de aluminiu Bocube Alu

Pentru mediul industrial sau comercial fiind disponibilă în mai multe dimensiuni și în 2 variante de culori, gri grafit sau gri deschis. Este un dispozitiv de uz general, nu doar electric, ideal pentru montarea pe perete, având etanșare împotriva lichidelor și prafului.


Comanda

Buton cu revenire

Face parte din seria Schneider Electrics Harmony XALD. Această stație de control este soluția ideală pentru instalații din industria chimică, maritimă, energetică și auto. Oferă un nivel ridicat de protecție (IP67, IP66, IP69 și IP69K) pentru butonul din interior.


Comanda

2. Sunt rezistente la coroziune 

Acolo unde este necesară o fiabilitate îndelungată a produselor se utilizează materiale metalice anticorozive. Aceste materiale împiedică apariția oxizilor pe suprafața, adică oferă o protecție împotriva ruginii ce poate apărea în timp în mediile dure, cum ar fi mediul exterior, mediul marin, domeniul auto și feroviar sau domeniul aerospațial. Oferta COMPEC conține numeroase produse care sunt realizate din aceste materiale, din majoritatea sectoarelor de activitate. Exemplu produse:

Lampa luminoasă de 70W

Cu un suport din aluminiu rezistent la coroziune, turnat sub presiune puternică și cu un finisaj cu pulbere neagra de poliester este ideală pentru montajul în mediul exterior, dar și interior, pentru a beneficia de o lumină albă ambientală.   


Comanda

Dop filetat din bronz

Din domeniul acționărilor cu mediul fluid de lucru, partea de conectică (coturile, țevile și conectorii, droselele etc.) trebuie aleasă foarte atent atunci când mediul aplicației este unul coroziv. Un exemplu este Dopul din bronz. 


Comanda

Lacăt de siguranță

Este realizat dintr-un corp de alamă peste care s-a depus un strat rezistent de oțel durificat. Știftul de siguranță este și el realizat dintr-un aliaj de oțel durificat. Este proiectat să reziste la momente mari de tracțiune sau la găurire. 


Comanda

3. Pot fi folosite în medii periculoase ( ATEX/IECEx)

IECEx și ATEX descriu cerințe generale pentru construcția, testarea și marcarea echipamentelor electrice, a componentelor sau dispozitivelor destinate utilizării în atmosfere explozive. Atât IECEx, cât și ATEX se aliniază acelorași standarde (de exemplu, IEC-EN 60079). În ceea ce privește conținutul tehnic, nu există, practic, nicio diferență. Obiectivul acestor standarde este de a menține nivelul necesar de siguranță, cerințele esențiale de sănătate și procedurile de evaluare a conformității produselor, care trebuie aplicate înainte ca acestea să fie introduse pe piața UE. Exemplu produse:

Lanternă reîncărcabilă LED

Lanterne compacte, cu certificare ATEX pentru zonele explozive. Designul ergonomic, capabil să reziste la temperaturi sub zero grade, oferă o protecție dovedită împotriva șocurilor. Modelul Luxeon LED RW-50 de înaltă putere (3W) este sigur de utilizat în zonele cu gaze și praf inflamabil.   


Comanda

 Multimetrul digital FLUKE 28EX

Îndeplinește criteriile riguroase de siguranță și protecție din industrie. Indiferent dacă lucrați în medii petroliere, chimice sau farmaceutice, toată puterea de testare și depanare de care aveți nevoie este disponibilă în cel mai robust multimetru digital. Fluke 28II Ex este de asemenea rezistent la apă, praf și cădere. 


Comanda

Conector tată

Prezintă o rezistență deosebită la substanțe chimice agresive, agenți atmosferici sau orice alt tip de agent dăunător din mediile dure. Datorită construcției solide din poliester armat cu fibre de sticlă, conectorii oferă o rezistență superioară la impact, sunt extrem de rezistenți la foc, nu propagă flăcările și nu emit halogeni. 


Comanda

4. Sunt rezistente la temperaturi extreme

Dezvoltarea unor produse proiectate să rezite la temperaturi de operare mari sau scăzute este esențială pentru anumite industrii. De exemplu în mediile cu temperaturi ridicate, cuptoarele industriale din domeniul metalurgiei, rezistențele electrice din industria termoplasticelor sau echipamentele de sudură de putere mare. Sau cele care lucrează în medii de sub 0°C, cum ar fi mediul exterior sau camerele frigorifice speciale. Exemplu produse:

Cablu termorezistent

Este utilizat la temperaturi cuprinse între -150 și 300°C, potrivit pentru industria petrolieră, energetică sau militară. Este un cablu excepțional de compact și ușor, cu o rezistență excelentă la radiația UV, chimice și apă.   


Comanda

 Conectori ceramici

Reprezintă o soluție fiabilă și eficientă economic pentru conexiunile fir la fir din mediile cu temperaturi ridicate, de până la 300 °C. Blocul terminal este montat direct prin intermediul celor două șuruburi galvanizate. 


Comanda

Conectori circulari

Conectorii circulari mama cu 13 pini de la Amphenol (Cod de producător: TV06RW1135P) rezistă în mediile cele mai dure, cu temperaturi de până la -65°C, în conformitate cu standardele militare. 


Comanda

5. Respectă standardele de igienă 

Standardizarea calității și siguranței produselor, în ceea ce privește igiena echipamentelor, ajută companiile să câștige încrederea consumatorilor. Echipamentele proiectate și testate în conformitate cu standardele de igienă oferă o mai bună protecție pentru profesioniștii din laboratoarele de testare, spitale sau domeniul chimic. Exemplu produse:

Buton din oțel inoxidabil

Pentru echipamentul de laborator este necesară utilizarea unor componente din materiale conforme standardelor de igienă, cum are fi butonul din oțel inoxidabil de la RS PRO (Nr. stoc RS: 111-6528), cu montaj pe suprafața panourilor. Aceste comutatoare cu revenire sunt fiabile pentru utilizarea atât în aplicații interioare cât și în medii externe solicitante, precum instalațiile expuse în zonele publice.   


Comanda

 Senzor de temperatură

Utilizat pentru testele de laborator, și nu numai, datorită elementului sensibil care este realizat din oțel inoxidabil. Este ideal pentru monitorizarea temperaturii cuvelor de sterilizare a echipamentelor sau pentru monitorizarea temperaturii unei plite electrice. Senzorul dispune de un domeniu de măsurare de la -50 la 250°C. Designul compact și ușor facilitează montajul pe orice suprafață. 


Comanda

Robinet fluture 

Instalațiile sanitare reprezintă și ele o parte esențială în ceea ce privește igiena. Dacă acestea nu sunt realizate cu produse care nu mențin bacterii pe suprafață pot deveni focare de răspândire a bolilor. Un exemplu de echipament din oțel inoxidabil este robinetul fluture. Acesta operează într-un domeniu de temperaturi cuprins între -10 .. +120°C și rezistă la o presiune de până la 10 bari. 


Comanda

6. Sunt împachetate pentru producție

Pentru domeniile de producție care au ca scop dezvoltarea de componente la scară largă, există componente care necesită o ambalare specială pentru a fi conectate direct la mașinile automate de asamblare. Un interes deosebit pentru aceste produse este acordat în domeniul electronicii și microelectronicii, acolo unde montajul pieselor se face cu mașini de precizie și într-un mediu bine controlat. Oferta COMPEC de produse dispune de o gamă variată de componente electronice împachetate ideal pentru producție. Exemplu produse:

Rezistor de 1kΩ

Rezistor de 1kΩ de la Panasonic (cod de producător: ERJP6WF1001V) cu montaj direct pe suprafața plăcii cu cablaj imprimat (SMD). Cele trei straturi de electrozi și un element rezistent subțire asigură o fiabilitate ridicată a rezistorului.   


Comanda

 Convertor izolat DC-DC

Aceste convertoare DC-DC compacte au o dispunere standard a pinilor de conexiune, specifică industriei, și operează într-o gamă largă de temperaturi cuprinse între -40°C și +85°C, cu o frecvență de comutați de 100 kHz la tensiunea de intrare nominală. 


Comanda

Condensatorul ceramic multistrat

Condensator ceramic multistrat (cod de producător: C1608X5R1E106M080AC) de 10μF, potrivit pentru alimentări de înaltă frecvență și de putere mare datorită rezistenței serie echivalente (ESR) mici și caracteristicilor excelente de frecvență. 


Comanda


Autor: Emil Niță