Conditii si Termeni de Vanzare

Conditii si termeni de vanzare Aurocon COMPEC SRL

1. Generalitati

Toate comenzile pentru produse si servicii sunt acceptate de catre AUROCON COMPEC SRL (COMPEC), conform acestor conditii si termeni. Niciun alt termen nu va fi acceptat decat cu acordul scris si semnatura autorizata COMPEC. Aceste conditii si termeni de vanzare formeaza parte din orice contract intre COMPEC si Client. COMPEC poate corecta orice eroare fara a-l anunta in prealabil pe Client.


2. Preturi

Preturile produselor si serviciilor sunt valabile pe o perioada determinata. Preturile sunt exprimate in EURO si nu contin TVA. COMPEC isi rezerva dreptul de a aduce modificari oricand inaintea vanzarii, ca urmare a unor erori, modificari structurale sau de pret, fara a fi obligat a anunta in prealabil. Preturile contin taxa verde pe produse.


3. Comenzi

COMPEC isi rezerva dreptul de a refuza derularea comenzilor primite, din diverse motive. Comenzile se pot trimite prin telefon, fax, e-mail sau on-line. Comenzile lansate de clientii care au incheiat un contract se vor derula conform conditiilor stabilite.


4. Derulare Comanda si Livrare

Termenul de livrare standard este cuprins intre 1-7 zile lucratoare, in limita stocului disponibil la furnizor. Clientii vor primi confirmare de derulare a comenzii cu datele de livrare. In cazul in care termenul de livrare nu se incadreaza in nevoile clientului, acesta va trimite o cerere de anulare a pozitiei/cantitatii/comenzii respective in termen de 2 zile de la primirea confirmarii de derulare.

Orice taxa sau comision de procesare-impachetare-transport, va fi anuntata si facturata o data cu marfa. Pentru mai multe detalii accesati Modalitati de livrare si tarife

COMPEC, nu va fi facut responsabil pentru nici o intarziere in livrarea comenzilor daca acest lucru se datoreaza unor motive independente de vointa lui.

COMPEC este furnizor de bunuri si servicii B2B (pentru persoane juridice). Daca totusi persoanele fizice vor efectua achizitii se vor aplica conditiile B2B.


5. Inspectii, Intarzieri de tranzit si Livrari neefectuate

Produsele livrate au fost verificate din punct de vedere cantitativ si al integritatii.

Clientul trebuie sa verifice produsele si, in cazul unei neconformitati:

  • Defect al produsului gasit la receptie (la client),
  • Diferenta fata de nr. de bucati/ produse facturate,
  • Livrare in neconcordanta cu comanda,

sa trimita la COMPEC, in termen de maxim 2 zile de la receptia bunurilor, o sesizare cu neconformitatea constatata si informatii despre cauzele neconformitatii. COMPEC va completa cantitatea si va inlocui produsul defect sau livrat incorect dupa returul produselor. Pentru a accelera rezolvarea reclamatiei va rugam sa completati cererea de Returnare Marfa (RMA -vezi pct.10)

Dacă nu se primeste o astfel de notificare in termenul mentionat, produsele vor fi considerate conforme, iar Clientul va fi obligat sa accepte produsele.

Distrugerea vizibila a coletului si/sau a produsului, care s-a produs in timpul transportului, trebuie reclamata imediat la curier.


6. Conditii si modalitati de plata

Comenzile vor fi achitate in avans la lansarea lor catre COMPEC.

Suma incasata pentru comenzile anulate, va fi returnata sau va constitui avans pentru o comanda viitoare.

Termenii de credit COMPEC sunt disponibili pe baza de contract cadru. Daca a fost acordat un credit, Clientul va plati pana cel tarziu in ultima zi a termenului de plata stabilit. Daca o suma nu este plătita la scadenta, toate creditele vor deveni imediat scadente si platibile, chiar daca anumite sume ar trebui platite la o data ulterioara. Neplata la scadenta atrage dupa sine perceperea penalitătilor de intarziere in cuantum de 0.15 % calculate la suma datorata, pentru fiecare zi de intarziere pana la achitarea integrala a sumei datorate si eventuale taxe pentru procedura de recuperare creante. Proprietatea asupra produselor nu va trece la Client inainte ca suma datorata lui COMPEC pentru acestea sa fie platita. Daca Clientul nu este punctual cu plata sumei datorate, COMPEC va fi indreptatit sa ceara a-i fi returnate toate produsele livrate si neachitate.


7. Produs si informatii despre valabilitate

Dimensiunile si alte caracteristici fizice sunt cele acceptate in mod normal in regimul comercial. Totusi, COMPEC isi rezerva dreptul, fara sa anunte in prealabil, de a retrage orice produs sau de a face schimbari de design, ca parte a programului furnizorilor de imbunatatire a produselor, sau care sa ajute la vanzarea produselor. COMPEC recomanda Clientului sa verifice informatiile si alte date publicate despre produse, ca si disponibilitatea viitoare, inainte sa introduca produsul in proiectare sau in productie.


8. Garantie

Termenul de garantie oferit de catre COMPEC este de minim 12 luni de la data livrarii, pentru orice produs vandut. Produsele nefunctionale vor fi trimise la COMPEC conform Acceptului de Returnare a Marfii. In cazul in care defectul a aparut in conditii de folosire corecta a produsului, COMPEC garanteaza ca il va inlocui, repara, va returna suma incasata sau aceasta va constitui avans pentru o comanda viitoare.


9. Obligatii

COMPEC nu va avea nicio obligatie pentru pierderea, deteriorarea sau cheltuielile suplimentare rezultate din neglijenta Clientilor de a informa sau prin punerea la dispozitia personalului COMPEC a unor informatii gresite. La cerere, in baza parametrilor tehnici furnizati, COMPEC poate indica si propune produse, dar responsabilitatea alegerii produselor revine in totalitate Clientului. In cazul livrarii cu intarziere sau livrarii unei comenzi incomplete pentru care nu s-a primit nici o notificare de anulare a produsului/comenzii in termenele mentionate la pct. 4, COMPEC nu va raspunde pentru pierderi ale clientilor, ivite din aceasta cauza.

COMPEC va inlocui produsele reclamate in cel mai scurt timp astfel incat sa limiteze pe cat posibil orice pierderi ale Clientilor. Aceste motive nu vor fi folosite de catre Clienti pentru a intreprinde actiuni care sa conduca la orice amenintare catre COMPEC cu despagubiri, pierderi ale venitului, ale profitului sau a unei afaceri viitoare, oricarei comenzi sau oricarui contract, cu alte pierderi consecutive sau indirecte din orice cauza, cu lezarea reputatiei si bunei credinte. Obligatiile COMPEC catre Client sunt cele stipulate in contract.


10. Politica de returnare

Clientul poate sa returneze produsele conform acceptului de returnare a marfii (RMA) daca:

  • Clientul a obtinut anterior returnarii un numar RMA de la COMPEC, iar returnarea se face cu menţionarea numarului RMA
  • Returnarea se face in maxim 30 de zile de la data livrarii (incepand cu data documentatiei pentru livrare), exceptand cazurile de garantie.

Produsele trebuie returnate in ambalajul original si in conditii care sa permita comercializarea lor si insotite de o copie a Facturii Fiscale si RMA. Pentru produsele returnate din cauza erorii Clientului, se va aplica o taxa de 15% din valoarea facturii, minimum 15€. Suma incasata pentru comanda respectiva va constitui avans pentru o comanda viitoare sau va fi returnata.

Daca Clientul nu returneaza produsele in conditiile descrise mai sus si in plus, acestea prezinta urme de uzura sau alte particularitati care nu pot permite comercializarea lor, COMPEC refuza primirea sau va aplica o taxa suplimentara la actualul cost al procedurii.

Toate produsele sunt returnate catre COMPEC pe cheltuiala si riscul Clientului.

Pentru produsele returnate din cauza neconcordantei intre comanda transmisa de Client si comanda livrata de COMPEC, Clientul nu va fi obligat la nicio taxa de returnare, si suma incasata pentru comanda respectiva se va constitui avans pentru o comanda viitoare sau va fi returnata.

Nu se accepta returnare de software, produse calibrate, produse care nu se afla in catalog, produse tip Hazard, produse din Gama Extinsa si produse special manufacturate.


11. Timbru verde

Toate produsele care intra in categoria DEE au timbru verde inclus în pret. COMPEC este inregistrat ca producator de EEE sub numar de inregistrare RO-2008-08-EEE-935-I. COMPEC este afiliat la Asociatia Recolamp si Environ. Orice produs defect sau scos din folosinta poate fi returnat la sediu COMPEC, pentru reciclare fara cost.


12. Anularea comenzilor

Clientul nu poate anula comenzile, o data ce acestea au fost acceptate de catre COMPEC. Orice anulare (totala sau partiala) va fi acceptata numai printr-o intelegere scrisa cu COMPEC, ai carei termeni vor despagubi COMPEC pentru orice cheltuiala. In cazul unei anulari partiale de cantitate la un produs, COMPEC va factura acel produs la pretul unitar.

Clientul nu poate anula comenzi pentru produse din Gama Extinsa.


13. Prelucrarea datelor cu caracter personal

COMPEC in calitate de furnizor, colecteaza si prelucreaza date si cu caracter personal, prin mijloace automatizate/manuale in conformitate cu prevederile legii. Colectarea datelor are la baza consimtamantul dvs. acordat prin: transmiterea de comenzi, abonarea la newsletter, completarea formularului de contact, sau prin contactul direct cu angajatii COMPEC. Prelucrarea datelor cu caracter personal de catre COMPEC este notificata la A.N.S.P.D.C.P. sub numarul 0010486, din 19.06.2009.

Conform regulamentului (UE) 2016/679, clentii beneficiaza de: dreptul la informare despre folosirea DCP, dreptul la acces, dreptul la rectificare, dreptul la stergere ("dreptul de a fi uitat"), dreptul la restrictionarea prelucrarii, dreptul la portabilitatea datelor, dreptul de a se opune prelucrarii automate. Totodata, clientul are posibilitatea de a se adresa ANSPDCP, in cazul unor nereguli. Pentru solicitarea tuturor drepturilor COMPEC va pune la dispozitie un model de cerere. Cererea poate fi trimisa la solicitarea clientului pe email.


Descarcati varianta PDF


Aurocon COMPEC SRL

19.06.2019