Detectie precisa si rapida cu camera de imagistica termica

Vreti sa identificati rapid spatiile prin care pierdeti caldura iarna? Sau vreti sa aflati ce temperatura degaja panoul de control?

Camerele pentru imagistică termică sunt dispozitive electronice portabile cu un ecran vizual integrat, proiectat pentru detectarea energiei căldurii. Componenta cheie a camerelor termice este un senzor de căldură atașat unui tip special de lentile, care este apoi adaptat pentru a lucra împreună cu tehnologii standard de capturare a imaginii. Acest lucru permite inginerilor să identifice rapid regiuni de temperatură excesivă sau surse de energie de pierdere de căldură, precum componente ce se supraîncălzesc sau pierderi de izolație termică în inspecția clădirilor.
Lumina vizibilă reprezintă numai o mică parte a spectrului electromagnetic, și singura parte care poate fi cu adevărat văzută. Când este țintit către un obiect sau o zonă, senzorul unei camere de detecție termică permite utilizatorului să vadă și spectrul invizibil infraroșu, care există la lungimi de undă între lumina vizibilă și microunde. Acesta este adesea interpretat ca și hartă de culoare în camerele IR moderne, dar totuși, în unele aplicații se preferă încă imagini alb-negru, datorită încărcării vizuale reduse și capturării îmbunătățite a detaliilor fine. Pe un ecran termografic color, componentele sau regiunile mai calde sunt arătate cu roșu, portocaliu și galben, în vreme ce părțile mai reci vor fi arătate tipic ca violet și albastru (verde indică uzual zone în care temperatura este cea a camerei). Deoarece ele măsoară radiația infraroșie și nu reprezintă lumină vizibilă, camerele termice sunt de asemenea utile pentru identificarea surselor de căldură în medii foarte întunecoase sau obscure. Camerele de imagistică termică sunt distribuite sub forma unor dispozitive ergonomice, prietenoase cu utilizatorul, ce oferă capabilități pe o gamă largă de sensibilitate termică. Acest lucru face din camerele termice un companion valoros în echipamente pentru situații de urgență, echipamente medicale, pentru echipele de ingineri și muncitori din zona de mentenanță dintr-o varietate largă de industrii–precum și o opțiune din ce în ce mai accesibilă pentru pasionați.Caracteristici importante


Aurocon COMPEC vrea să simplifice cât de mult posibil alegerea camerelor pentru imagistică termică. Pentru a vă ajuta să achiziționați produsul potrivit pentru sarcina dorită, prezentăm mai jos caracteristicile importante pentru alegerea camerei termice potrivite.
REZOLUȚIE
DOMENIUL DE TEMPERATURĂ

Rezoluția senzorilor de imagistică termică determină calitatea imaginii ce va fi prezentată. O rezoluție mai mare va determina claritatea și precizia punctelor ce formează imaginea. Rezoluțiile mai mari permit măsurarea obiectelor mai mici de la distanțe mai mari.


De luat în considerare este și domeniul de temperatură al unui instrument. Nu toate aplicațiile vor necesita domenii de măsurare extinse pentru a acoperi și nivele de căldură foarte ridicate.
SENSIBILITATE
STOCARE DATE

Sensibilitatea este al treilea atribut de luat în considerare. El reprezintă cea mai mică diferență de temperatură pe care o poate distinge senzorul infraroșu. Dispozitivele cu sensibilități termice mai ridicate pot detecta diferențe de temperatură mai mici pentru a furniza o imagine cu o mai mare exactitate. Valoarea este exprimată în miliKelvin (mK), iar cu cât numărul de mK al unei camere este mai mic, cu atât camera va detecta o plajă mai largă de diferențe de temperatură și va afișa mai multe culori pe ecran. 


Numeroase instrumente stochează datele măsurate în memorie și pe carduri de memorie, permițând stocare offline, urmată de analiză și raportare. Unele echipamente adaugă de asemenea extra-funcționalitate, precum conectivitate Wi-Fi, pentru a permite conectare directă la alte dispozitive. Aici, datele măsurate și imaginile vizuale pot fi exportate direct pe telefoane inteligente, tablete sau laptop-uri, pentru analiză și raportare mobilă rapidă, plus acces la informație pentru a o partaja prin email sau pe alte canale.

Propuneri produseCameră de imagistică termică FLIR ONE® Pro LT

Rezoluție pentru imagistică termică de 4800 pixeli cu o rezoluție nativă de 80x60; Măsurare temperaturi între -20°C și 120°C; Sensibilitate termică de până la 100 mK; Rezoluție termică îmbunătățită VividIR™; Tehnologia FLIR MSX® ce combină date termice și vizuale pentru detalii îmbunătățite și perspectivă adăugată; Conectorul FLIR OneFit™ permite atașarea dispozitivului la telefonul mobil. Aplicație software îmbunătățită.


Comanda

Cameră de imagistică termică RS PRO RS700

Camera pentru imagistică termică RS Pro este o cameră termică ușor de utilizat. Ea este ideală pentru lucru și inspecție în aplicații electrice și de construcții, putând detecta scurgeri în țevi și oferind date despre eficiența energetică a clădirii.Display: 2.8" LCD, 240x320px; Rezoluție IR: 80x80 pixeli; Frecvență imagini: 50Hz; Timp de operare baterii: aproximativ 4 ore; Lumină LED integrată; Protecție lentile integrată.    


Comanda

Cameră de imagistică termică Testo 865

  Calitate superioară a imaginii; Cele 19200 de puncte de măsurare a temperaturii asigură termografie de precizie; Rezoluție IR de 160x120px cu tehnologie Super Rezoluție Testode 320x240px; Detectare diferențe de temperatură de 0,12⁰C; Detectare automată a punctelor fierbinți și reci; IFOV Warner definește distanța de la obiect / dimensiunea punctului de măsurare și dimensiunea punctului afișat, evitând erorile de măsurare.


Comanda

Autor: Bogdan Grămescu