DFRobot, Beetle – cea mai mica placa Arduino

Chiar daca este cea mai mica placa Arduino, Arduino Beetle are toate caracteristicile Arduino Leonardo, aceasta fiind accesibila.

Această placă este o completare impresionantă a soluțiilor Arduino, pentru care microcontrolerul Atmel Atmega32u4 servește drept bază. Aceste instrumente sunt accesibile și pot fi utilizate chiar și fără o pregătire extinsă. Dar trebuie ținut cont că, deși fiecare placă Arduino funcționează și ca microcontroler, nu orice microcontroler este o placă Arduino. Placa Arduino are caracteristici încorporate care pot fi utilizate fără alte componente conectate. Evoluțiile tehnologice moderne au condus la dezvoltarea de gadgeturi electronice mai ușoare, mai portabile și capabile să îndeplinească diverse sarcini.

Și totuși, de ce a devenit așa de apreciată Arduino Beetle? Dimensiunea redusă, dar fără sacrificarea unor caracteristici importante, face ca această placă să fie apreciată. Datorită dimensiunilor sale mici și capabilităților puternice (asemănătoare cu un Arduino Leonardo), această placă vă poate ajuta să vă optimizați designul fără a sacrifica funcțiile.

Specificații Arduino Beetle (sumar selectiv):

  • placă miniaturală de numai 20mm x 22mm

  • încărcarea și testarea se poate face direct prin Micro USB

  • utilizatorii pot aprecia porturile de intrare/ieșire în formă de V, placate cu aur, ce permit la nevoie prinderea pe materiale textile cu fire conductive

  • 2 interfețe de alimentare în formă hexagonală

  • indicație a funcționării cu lumină albastră (indicator BLINK)

  • sistemul necesită 5V și operează la 16MHz

  • există 10 pini de intrare/ieșire digitală, 5 porturi analogice și 4 PWM

  • la ora actuală Bootloader-ul consumă 4 KB din memoria Flash de 32 KB

  • cicluri de scriere/ștergere 10000 Flash/100000 EEPROM

  • reținerea datelor timp de 20 de ani la 85°C și 100 de ani la 25°C

  • element de bază este microcontrolerul ATmega32u4

  • placa dispune de 1 UART, 1 I2C, 1 MicroUSB, 2 porturi de alimentare, 2,5 KB SRAM și 1KB EEPROM.

Pe de altă parte, DFRobot Beetle BLE (Nr. stoc RS 124-4685), numită anterior Bluno Beetle, este cel mai mic dispozitiv Arduino Bluetooth 4.0 (BLE) din gama sa. Fără biblioteci sau drivere suplimentare, încarcă coduri folosind IDE-ul obișnuit Arduino. O altă dezvoltare semnificativă în familia Beetle, Beetle BLE oferă utilizatorilor de bricolaj opțiuni de personalizare. Bluno este compatibil cu acesta în ceea ce privește instrucțiunile și practicile. Permite utilizarea modurilor ibeacon și Bluetooth HID.

Scopul Beetle este de a oferi o soluție accesibilă pentru proiecte temporare, cum ar fi bricolaj, ateliere, cadouri, E-Textile și educaționale, remediind problemele legate de utilizarea controlerelor cu costuri reduse și făcându-le ușor de utilizat în mod corespunzător. Beetle este o alegere excelentă pentru producătorii și studenții cu un buget restrâns care au nevoie de acces la echipamente de înaltă calitate.

Referitor la programare și comunicare, rețineți că acest modul acceptă protocoalele de comunicare I2C și UART. I2C folosește două linii de comunicare, numite SCL și SDA. Dacă doriți ca transferurile de date ale magistralei dvs. I2C să fie sincronizate perfect, trebuie să aveți o linie de ceas serial. Acesta din urmă este folosit în principal ca linie de date seriale pentru transmiterea datelor. În plus, UART este utilizat în principal pentru comunicații seriale și are două linii, Rx și Tx, pentru transmiterea și, respectiv, primirea datelor seriale. Arduino IDE este mediul de programare pentru toate plăcile Arduino. Conectați un cablu micro USB între Beetle și computer, apoi deschideți Arduino IDE.



Ca și concluzie - dintre plăcile Arduino Leonardo, Beetle este cea mai mică. Fără a sacrifica funcționalitatea, ideea centrală constă în simplitate. De asemenea, soluția este compatibilă cu Micro USB, astfel încât să puteți evita orice bătaie de cap cu programarea și testarea indirectă. Datorită statutului său de cel mai mic Arduino Leonardo, are aceleași capacități robuste ca și omologii săi mai mari.


 Autor: Grămescu Bogdan