Implementarea in practica a IIoT, exemple produse

Descopera produsele din oferta care te vor ajuta sa ai o fabrica SMART folosind tehnologia IIoT. Va sunt oferite cele mai noi tehnologii de la branduri de top.

După cum se poate observa în jurul nostru, lumea se află în plină revoluție industrială, și anume Industry 4.0. Aceasta se referă la conectarea unei multitudini de dispozitive la internet, la omniprezența senzorilor, la larga răspândire a comunicațiilor fără fir, la o dezvoltare și implementare fără precedent a sistemelor robotizate și a mașinilor inteligente, precum și la analiza în timp real a dispozitivelor și sistemelor.
În ultimii ani s-a putut constata o creștere semnificativă a varietății produselor, în condițiile unei scurtări a ciclului de viață al acestora, impunând schimbări în ceea ce înseamnă procesele de dezvoltare și fabricație, precum și asupra soluțiilor tehnologice de a răspunde cerințelor clienților. Se poate astfel spune, într-o definiție succintă că Industry 4.0 a apărut ca o necesitate pentru eficientizarea proceselor de producție. Ea reprezintă mai mult decât o automatizare, fiind o integrare complexă a mecatronicii și prelucrării digitale a datelor. Industry 4.0 se referă la întregul ciclu de viață al produsului și la lanțul de aprovizionare. Transpunerea în practică a celor de mai sus nu ar fi posibilă fără IoT – Internetul Lucrurilor, care presupune utilizarea în cadrul echipamentelor existente a unor componente ce permit comunicarea prin internet, cu sau fără fir, cu scopul monitorizării sau controlului de la distanță, formând o rețea de obiecte.

Există două abordări:

IoT: se referă la Internetul Lucrurilor - conexiunile dintre obiectele fizice precum senzorii, mașinile și Internetul.


IioT: oarecum similar, numai că Internetul Lucrurilor în mediul Industrial este un concept care se referă la conexiunile dintre oameni, date și mașini, în cadrul proceselor industriale.
Tendința principală este de a folosi cât mai multe dispozitive care au încorporate capacități de comunicare: camere de supraveghere, senzori (de vibrații, meteorologici, de umiditate, de măsurare a nivelului de poluare etc.) pentru a îmbunătăți dispozitivele medicale, pentru a facilita liniile de producție și pentru a ușura utilizarea dispozitivelor cu care interacționăm zi de zi: autovehicule, electrocasnice, telefoane sau televizoare inteligente etc. Internetul obiectelor presupune că omul stabilește scopul, dar nu setează și o modalitate de a-l atinge. Mai mult decât atât, sistemul însuși analizează datele și anticipează dorințele unei persoane.
Aurocon COMPEC vine în sprijinul acestei tendințe, oferind echipamente care să faciliteze implementarea IIoT. Astfel vă sunt oferite echipamente pentru conectare în rețele, dispozitive de transmitere sau stocare a datelor, sisteme de calcul, echipamente senzoriale etc. În cele ce urmează vă sunt prezentate câteva exemple, care vă dovedesc preocuparea noastră constantă de a adăuga și oferi cele mai recente tehnologii, de la mărci recunoscute, dar și de la start-up-uri inovative.

Propuneri produse:Familia Revolutin PI

Revolution Pi este un PC industrial, modular, deschis, bazat pe bine cunoscutul Raspberry Pi. Protejate în carcasă subțire pentru șină DIN, cele trei module de bază disponibile pot fi extinse printr-o varietate de module I/O și porți de magistrală de câmp. Modulele cu alimentare la 24V sunt conectate rapid în numai câteva secunde și pot fi configurate cu ușurință cu ajutorul unei unelte de configurare grafice. 
Caracteristici
 • Sursă de tensiune 24 VDC (-15/+20 %)
 • Putere maximă < 3 Watt
 • Consum curent 100 mA
 • Timp de ciclu între module 1,2 ms
 • Dimensiune (W x H x D) 96 mm x 22,5 mm x 110,5 mm
 • Masă aprox. 90 g
 • Clasă de protecție IP20
 • Temperatură de operare 0 °C până la 60 °C
 • Temperatură de stocare de la -25 °C la 70 °C
 • Umiditate (40 °C) până la 93 % (fără condens)
 • Material carcasă policarbonat
 • Cu izolație galvanică
 • Montare pe șină DIN (EN50022)

ComandaPoartă Seeed Studio LoRaWAN, kit complet

   LoRa este o soluție perfectă de wireless cu rază lungă de acțiune, care dă posibilitatea de a crea rețele de arie largă (WAN) de joasă putere. Acest kit oferă toate elementele de bază de care aveți nevoie: un Raspberry Pi 3, un Seeeduino LoRaWAN cu GPS și o poartă & server local, care să vă permită să colectați și transferați date între nodurile dvs. LoRa.


Comanda

Kit de start Flex Gecko - dezvoltare de protocol Wireless pentru EFR32

        Kitul SLWSTK6063A este un excelent punct de pornire pentru a vă familiariza cu sistemul pe cip (SoC) EFR32 Flex Gecko Wireless. Placa de bază WSTK BRD4001A este caracterizată de un depanator J-Link pe placă, un monitorizator de energie avansat (AEM) pentru monitorizare în timp real a curentului și tensiunii, și o interfață de poartă Virtual COM (VCOM).    


Comanda

UrsaLeo – kit de evaluare RPi IoT pentru platforma Google Cloud

  Kitul de evaluare UrsaLeo RPi IoT oferă o cale simplă și ușoară de conectare a unei game de senzori la platforma Google Cloud. Odată asamblată și alimentată, datele de la senzorii de mișcare și mediu Thunderboards sunt trimise imediat către Google Cloud, unde pot fi vizualizate și procesate utilizând consola cloud UrsaLeo.


ComandaKit de conectare sistem Harting - Ethernet, GPIO, USB 2.0

 HARTING și Bosch și-au unit experiența pentru realizarea primului kit Plug & Play IoT pentru aplicații industriale cu protecție IP 54 de pe piață. El permite monitorizarea condițiilor digitale ale multor intrări de senzori de la mașini de lucru, extrem de simplu și rapid cu sistem simplu Plug & Play.


Comanda

Switch Ethernet industrial RS PRO , 5 porturi 10/100 Mbs

 Consum energetic: maxim 1,35 Watt : 260 mA la +5VDC / 45mA la +30VDC; Intrare sursă de tensiune: nestabilizată de la +5V la +30V DC, protecție la polaritate inversă; Temperatură de operare: de la -40ºC la +80ºC; Porturi Ethernet: 5 x RJ45, auto-detecție 10/100Mhz, auto-detecție crossover.


Comanda

Placă de dezvoltare WiFi, Hub IoT, Creator Ci40, VL-62913

 Hub-ul IoT Creator Ci40 include un microcomputer de înaltă performanţă şi are un consum energetic redus, fiind optimizat pentru dezvoltarea de aplicaţii IoT. Sistemul pe cip (SoC)n cXT200 din subsistem include un procesor cu nucleu dublu rulând la 550MHz, împreună cu un motor de conectivitate Ensigma.


Comanda

Autor: Bogdan Grămescu