Osciloscop digital portabil, 2 canale analogice, 30MHz

Osciloscoapele digitale sunt instrumente esentiale utilizate de ingineri si tehnicieni pentru a capta si a transmite semnale electrice.

Aceste forme de undă pot fi analizate, manipulate și chiar stocate. Instrumentele sunt oferite cu diverse forme și dimensiuni, iar unele modele oferă o gamă largă de facilități, cum ar fi canale pentru analize multiple, generatoare de funcții sau chiar un multimetru digital.

În cele ce urmează sunt definite tipurile de osciloscoape digitale.

Osciloscoape cu stocare digitală - Aceste osciloscoape sunt cele mai des utilizate la ora actuală. Cunoscuți și sub numele de DSO, ele sunt capabile să analizeze, să afișeze și să stocheze semnale electronice.

Osciloscoape digitale cu ecran fosforescent - Aceste osciloscoape au caracteristici similare cu un osciloscop analogic. Ele oferă eșantionare în timp real și afișare a semnalelor în trei dimensiuni, timp, tensiune și frecvență de apariție. Spre deosebire de un osciloscop cu stocare digitală (DSO), care convertește semnalul analogic într-un format digital și îl stochează în memoria sa digitală, un DPO folosește un afișaj digital cu fosfor pentru a oferi o vizualizare mai detaliată a semnalului.

Osciloscoape cu semnal mixt - Aceste dispozitive sunt un tip de DSO capabil să afișeze semnale analogice și digitale în timp ce acceptă ambele tipuri de canale de intrare.

Osciloscoape cu domenii mixte - Aceste dispozitive au un analizor de spectru integrat care vă oferă posibilitatea de a vizualiza domeniul frecvenței și domeniul timpului în același timp.

La alegerea unui osciloscop trebuie luate în considerare lățimea de bandă și viteza de eșantionare, iar aplicațiile acoperă o plajă foarte largă precum: testare de laborator, reparații electronice, întreținere, instalarea de echipamente electronice. 

Aurocon Compec are o ofertă bogată care vă permite să găsiți rapid soluția ideală pentru aplicația dvs. Produsele sunt de cea mai înaltă calitate și au asigurată documentație tehnică. Pe lângă instrumentele de măsurare individuale, în ultima vreme apar instrumente multifuncționale, care permit o mare flexibilitate în procesul de testare și măsurare. Astfel, Analog Discovery 3 este osciloscop digital, analizor logic, generator de forme de undă, generator de modele și multe altele. Folosind software-ul flexibil WaveForms (acceptat de Windows, Mac și Linux), Analog Discovery 3 poate fi folosit în laborator, pe teren sau chiar acasă. Iată mai jos o parte din caracteristici.

Osciloscop USB cu semnal mixt:

  • Două canale diferențiale cu rezoluție de 14 biți, de până la 125 MS/s pe canal, cu un interval de intrare +/-25 V, lățime de bandă de 30+ MHz, cu adaptor BNC

  • Vizualizări FFT, Spectrogramă, XY Plot și multe altele.

Generator de forme de undă arbitrare:

  • Forme de undă standard, semnale modulate în amplitudine și frecvență, redare directă de la intrări analogice, forme de undă personalizate și multe altele

  • Două canale cu rezoluție de 14 biți de până la 125 MS/s pe canal cu un interval de ieșire de +/-5 V, lățime de bandă de 12 MHz cu adaptor BNC

Analizor logic și generator de modele: 

• 16 canale I/O digitale cu până la 125 MS/s pe canal 

• SPI, I2C, UART, CAN, JTAG, logică ROM, protocoale personalizate și multe altele

Caracteristici suplimentare:

 • Instrumente software suplimentare, inclusiv Analizor de spectru, Analizor de rețea, Analizor de impedanță și multe altele!

 • SDK pentru control hardware în C, C++, Python, & alte limbaje

 • Suport pentru LabVIEW și MATLAB

Testarea și măsurarea fac parte integrantă din orice laborator. În zona electronicii, cu siguranță că trebuie să nu lipsească multimetre, osciloscoape, generatoare de funcții, analizoare. Gama noastră de osciloscoape digitale este disponibilă ca dispozitive portabile, pe PC, portabile sau pentru aplicații de laborator. Analizați oferta de osciloscoape de înaltă calitate, de la mărci de top, cum ar fi: Keysight Technologies, Pico Technology, Rohde & Schwarz, Tektronix, Teledyne LeCroy, Fluke, RS PRO și multe altele.

.

 Autor: Grămescu Bogdan