outdoorScan3 - scannerul de securitate pentru aplicatii la exterior

Descopera cele patru beneficii ale scannerului laser de securitate outdoorScan3. Poate fi folosit la conectarea si deconectarea podurilor de imbarcare pasageri.

Scannerul laser de securitate outdoorScan3 protejează personalul într-o mare varietate de aplicaţii mobile şi staţionare în mediile industriale exterioare. Mulţumită algoritmilor inteligenţi de detecţie şi a tehnologiei de scanare în exterior safeHDDM®, operarea scannerului este fiabilă chiar şi în condiţii meteo severe, caracteristică ce creşte în mod semnificativ productivitatea. 
Scannerul outdoorScan3 se impune mulţumită carcasei rigide, conectivităţii de tip smart şi datorită funcţiilor de diagnoză avansată. Software-ul de configurare Safety Designer permite deasemenea integrarea şi operarea uşoară şi intuitivă.

Beneficiile scannerelor outdoorScan3:

Certificat pentru operare în exterior
Tehnologie de scanare patentată safeHDDM®
Scannerul laser de securitate outdoorScan3 este proiectat să permită omului şi maşinii să lucreze în mod securizat unul lângă celălalt şi este certificat pentru folosirea în sistemele logistice şi de producţie industrială atât în interiorul cât şi în exteriorul clădirilor industriale.

Tehnologia patentată de detecţie denumită safeHDDM® a suferit dezvoltări cruciale pentru mediile externe de funcţionare cu ajutorul unei serii de algoritmi speciali. Acest lucru face scannerul laser de securitate extrem de pretabil atât pentru aplicaţii de securitate staţionare cât şi mobile în mediul exterior.
Această certificare este bazată pe standardele SR EN ISO 13849-1 şi IEC 62998, pe lângă altele. outdoorScan3 accelerează procesele intralogistice şi măreşte considerabil productivitatea - chiar şi în exteriorul facilităţilor de producţie.

Scannerul detectează în mod fiabil persoanele din proximitate fără a mai fi nevoie de componente de protecţie adiţionale. Chiar si în cazul unor condiţii meteo nefavorabile precum ploaie sau ninsoare, outdoorScan3 continuă să detecteze şi să asigure date de măsurare precise.

Funcții inteligente
Design funcțional
Cu 128 de câmpuri ajustabile individual, 8 câmpuri de protecţii simultane şi ieşire Ethernet pentru datele capturate, scannerul outdoorScan3 este extrem de versatil în utilizare.

Cu designul său ce denotă rezistenţă şi forma unică a capacului de protecţie a sistemului optic, outdoorScan3 este pretabil perfect pentru mediul exterior.
Pe viitor se vor dezvolta noi funcţii precum ajustarea automată a vitezei vehiculelor industriale autonome în funcţie de condiţiile meteo. Scannerul poate fi adaptat să fie integrat într-o mulţime de aplicaţii cu ajutorul software-ului de configurare Safety Designer.

Indiferent de influenţele meteo. Sistemul de montare rezistent la vibraţii şi montarea ce oferă rezistenţă la şocuri îi conferă avantaje reale scannerului outdoorScan3. Chiar şi instalarea acestuia este rapidă şi facilă în combinaţie cu cablarea standard, cu conectori M12.

Mobilitate fără limitări
Cu outdoorScan3 s-a obţinut primul scanner laser de securitate pentru mediul exterior ce este certificat conform standardului IEC 62998, facilitând integrarea în noi aplicaţii industriale. Fie că este vorba de producţie sau de logistică, pentru monitorizarea zonelor periculoase, în inginerie mecanică sau în cazul podurilor mobile de transport pasageri, outdoorScan3 asigură în permanență securitatea persoanelor din proximitate. Acesta funcţionează cu acelaşi nivel de fiabilitate şi eficienţă precum a obişnuit industria în aplicaţiile din interiorul facilităţilor de producţie. Factorii meteorologici perturbatori precum ploaia, ninsoarea, lumina solară sau ceaţa sunt filtrate uşor de către scannerul laser de securitate. Ca rezultat, acesta oferă un potenţial practic nelimitat pentru creşterea productivităţii şi deschiderea de noi domenii în care poate fi integrat. Integrarea şi configurarea nu sunt deloc diferite de cele ale modelului foarte popular microScan3.
Cooperare securizată om-maşină
Eficienţă foarte bună din punct de vedere al costurilor
Cu outdoorScan3 oamenii şi maşinile industriale pot acum lucra împreună în mod securizat. Acest lucru permite vehiculelor autoghidate să circule la viteze mai mari şi să asigure alimentarea cu materie primă între diversele hale de producţie. Mai simplu spus, outdoorScan3 permite creşterea productivităţii atât la interior cât şi la exterior.

Costurile reduse cu mentenanţa pe durata operării şi performanţa excelentă a outdoorScan3 îl face un scanner foarte eficient din punct de vedere al costurilor. Costul total al exploatării este impresionant în comparaţie cu conceptele de securitate existente şi se pot creşte volumele de producţie în acelaşi timp prin automatizarea securizată a proceselor industriale.

outdoorScan3 pentru aplicaţii diverse de automatizare securizată

Vehicule autoghidate
Conectarea/deconectarea podurilor de îmbarcare 
Protecţia zonelor periculoase în aplicaţii staţionare
Cerinţele de securitate industrială în ceea ce priveşte vehiculele autoghidate utilizate în exterior sunt foarte stricte: securitatea personalului trebuie asigurată permanent chiar şi în condiţii meteo severe precum lumina solară puternică, ploaie, ninsoare, vânt, ceaţă sau contaminări ale câmpurilor de protecţie ale scannerului de securitate ce pot opri mişcările periculoase, toate trebuie menţinute la un minim. outdoorScan3 permite conexiunea dintre procesele de producţie şi cele logistice atât în medii interne cât şi externe. Cu outdoorScan3 vehiculele autoghidate pot circula securizat şi în afara zonelor de producţie, putând naviga din hală în hală fără probleme.


Presiunea crescută în ceea ce priveşte costurile şi numărul mare de pasageri implică un grad mare de automatizare în aeroporturi, aşa cum este cazul podurilor de îmbarcare sau debarcare. Cu outdoorScan3 conectarea şi respectiv deconectarea acestor poduri rapidă şi lină poate fi obţinută chiar şi în condiţii meteorologice severe pe pistă. Securitatea personalului este întotdeauna o preocupare crucială în aeroporturi, nu puţine fiind cazurile în care manevrele realizate de către acesta pot fi periculoase.


De la simpla înlocuire a preşurilor de securitate presosensibile şi detecţia prezenţei cu protejarea simultană la accesul în numeroase zone periculoase, outdoorScan3 este întotdeauna alegerea ideală pentru o aplicaţie de securitate industrială. Câmpurile de protecţie pot fi configurate şi monitorizate să protejeze împotriva pericolelor prezente la maşinile industriale periculoase, spaţii de producţie deschise şi zone speciale. Pe măsură ce ne îndreptăm ca societate către conceptul de Smart Factory maşinile, oamenii şi sistemele autoghidate lucrează din ce în ce mai aproape unele faţă de celelalte. Securitatea personalului este întotdeauna o problemă principală, fără pierderea nivelului de productivitate.

Autor: Mihai Priboianu