Produse RS PRO ca alternativa competitiva fara a compromite calitatea

Presedintele RS PRO Kurt Colehower prezinta solutia ideala pentru rezolvarea necesitatilor in cea ce priveste actiunile de mentenanta, reparatii si operare (MRO).

La ora actuală, responsabilitatea inginerilor și a altor persoane implicate în mentenanță, reparații și operare (MRO) în ceea ce privește reducerea costurilor și menținerea calității este în crestere. În 2018, cercetările efectuate de RS Components și CIPS (Chartered Institute of Procurement & Supply), au arătat că 55% dintre profesioniștii din spațiul MRO au declarat că li s-a cerut să reducă costurile operaționale, în vreme ce 41% au primit provocarea de a realiza economii anuale. Cu toate acestea, nici o afacere care merge bine nu ar reduce calitatea muncii implicate, sau nu ar reduce ceva care să pună în pericol siguranța angajaților, de aceea provocarea este de a obține valori bune pentru MRO (mentenanță, reparații și operare) menținând standardele ridicate pentru calitate și performanță. Potrivit declarațiilor domnului Kurt Colehower, președintele RS PRO, soluția este RS PRO, unde calitatea și performanța la un preț convenabil definește valoarea pentru client.

“RS a oferit produse MRO sub brandul propriu încă de la înființarea companiei, acum 80 de ani, astfel încât este în ADN-ul nostru,” declară Colehower. “Prin continuarea plasării clientului pe primul plan, ne păstrăm evoluția, făcând ca oferta noastră să fie relevantă pentru piață. În ultimii trei ani am poziționat RS PRO ca fiind prima opțiune pentru clienții în căutare de valoare și  încredere.” 

,,O parte importantă a acestui lucru a fost simplificarea ofertei noastre, astfel încât să fie mai clară pentru clienți,” a adăugat el. ,,Am obținut acest rezultat luând 4 mărci separate și consolidându-le într-o singură marcă globală - RS PRO, în care fiecare produs poartă Sigiliul de Aprobare, răspunzând angajamentului pentru calitate și performanță.”Inginerii de mentenanță și organizațiile care utilizează produse MRO insistă pe trei cerințe cheie:

Calitate"La RS există proceduri riguroase în ceea ce privește prospectarea producătorilor pe considerente de calitate a producției, aici fiind incluse verificări de calitate ale produselor înainte de aplicarea propriu-zisă a Sigiliului RS Pro,” explică Colehower."
Diversitate"Dacă luați în considerare trecerea la un alt brand este important să vă asigurați că puteți comanda toate produsele de care aveți nevoie,” declară Colehower. “RS PRO oferă o plajă bogată de opțiuni, cu mai mult de 60.000 de produse din categoriile cheie cu care operează RS Components."
Valoare"Produsele RS PRO oferă o valoare excelentă,” spune Colehower. ,,Ne asigurăm că produsele noastre au un preț competitiv, ceea ce înseamnă că, în cazul clienților aflați sub presiunea de a reduce costurile de achiziție, ei pot obține aceste economii folosind produsele RS PRO, fără a fi îngrijorați de calitatea acestora."

De exemplu, o companie care a beneficiat de avantajele brandului RS PRO este gigantul producător Tata Steel.

Lucrând împreună cu filiala locală RS din Cardiff, Tata Steel a fost capabilă să selecteze produse RS PRO care să respecte toate cerințele necesare. ,,Martin Pritchard, reprezentantul de vânzare RS, responsabil pentru noi, ne ține la curent cu noile produse ce apar în oferta RS,” explică Rob Choat, Inginer electrician la Tata Steel. El ne-a vorbit acum ceva timp de avantajele RS PRO și despre cum aceste produse satisfac necesitățile companiei. “Prioritățile noastre principale în ceea ce privește produsele MRO sunt calitatea și prețul – avantajul utilizării RS PRO este faptul că vorbim de o calitate foarte bună, în vreme ce prețul este extrem de competitiv. Discutăm de asemenea despre o gamă foarte variată de produse RS PRO, ceea ce ne oferă o plajă bogată de opțiuni.”

Economii


Relații de colaborare

Într-o perioadă de numai un an, alternativa RS PRO a adus economii de peste 30.000£ pentru Tata Steel. Mai mult, prin discuții s-au identificat oportunități de economii suplimentare în viitor.  Rob Choat, Inginer Electrician Tata Steel a declarat că ,,Prin trecerea la RS PRO am menținut calitatea produselor, dar am redus substanțial costurile. La început am întâmpinat câteva obstacole, unii dintre inginerii noștri erau reticenți la schimbarea brandurilor, de exemplu pentru multimetre, și nu le plăcea ideea de a încerca și alte produse. Totuși, după o perioadă de timp, și cu suport de la RS, i-am convins să încerce aparatele, acum putem confirma că multimetrele RS PRO respectă cerințele noastre.” Rezultatul global este acela că acum, Tata Steel beneficiază de o gamă largă de produse RS PRO, bucurându-se de disponibilitate, calitate la standarde industriale și preț competitiv. Aceste produse au fost integrate fără probleme în fluxul de lucru de mentenanță, menținând standardele ridicate ale companiei.

Acum Tata Steel, dar și alte companii importante de pe piață din alte domenii, au o colaborare strânsă și eficientă cu RS, ca furnizor de produse pentru MRO (mentenanță, reparații și operare). Acesta este un lucru pe care Colehower îl consideră crucial pentru dezvoltarea gamei de produse RS PRO. ,,Atunci când vine vorba despre îmbunătățirea și extinderea gamei RS PRO, informațiile strânse din exterior sunt cele mai importante,” explică el. ,,Luam în considerare feedback-ul direct de la clienți în legătură cu ce fel de produse au nevoie și nu pot avea la ora actuală, sau asupra modificării unor actuale produse pentru a le adăuga noi funcții.”,,De asemenea suntem foarte atenți la gama de produse pe care o punem la dispoziție clienților și căutăm oportunități și locuri noi în care putem introduce RS PRO acolo unde nu există acum produse  disponibile,” a adăugat el. ,,Noi vorbim de asemenea cu furnizorii și producătorii noștri ce realizează pentru noi produsele RS PRO – ei au o mulțime de idei noi.”

În România Aurocon COMPEC este singurul distribuitor autorizat RS Components și totodată al brandului RS PRO.

Dacă la început, când s-a pus bazele brandului RS PRO erau în jur de 40.000 de produse disponibile, în doar câțiva ani am ajuns la peste 60.000 de produse. În Romania categoriile de top vândute sunt: Cabluri și Accesorii; Elemente de fixare; Automatizare & Control; Conectori; Scule; Testare & Măsurare; Produse pentru depozitare; Sisteme securitate și Echipament ESD; Iluminare; HVAC, ventilatoare și Management termic.
O importanță majoră s-a alocat către dezvoltarea Aparatelor de Testare și Măsurare. Acestea  fiind considerate elemente cheie pentru orice lucrare in domeniu electric sau electronic. Pentru a putea verifica comportamentul unui sistem, acestea reprezintă una dintre cele mai importante scule, chiar dacă nu este cea mai evidențiată întotdeauna. Problema este simplă: dacă nu vă puteți asigura pe dvs. sau pe potențialii clienți că proiectul electronic funcționează, mai contează altceva? Iar dacă apar probleme în funcționare, cum se poate ști ce este în neregulă? O gamă extinsă de instrumente de testare și măsurare utilizate în aplicații electrice și electronice marca RS PRO sunt disponibile la RS și vă pot ajuta în depistarea problemelor, în România produsele sunt disponibile prin COMPEC. Măsurarea corectă este esențială, deoarece, în cazul unor erori de măsurare, consecințele pot fi costisitoare. Încrederea în fiecare măsurătoare, conduce la economii și la îmbunătățirea calității produselor.

În cele ce urmează, vă oferim câteva exemple de echipamente pentru testare:

Osciloscop portabil, 2 canale, 70MHz, RS PRO IDS207

Echipamentul prezentat face parte din gama RS PRO de osciloscoape, ideală pentru o varietate mare de aplicații. Seria de osciloscoape portabile RS PRO IDS-200 dispune de un ecran tactil multi-punct care permite inginerilor să deplaseze cu ușurința poziția formelor de undă, să regleze dimensiunea acestora și să stabilească condițiile de declanșare (trigger). Semnalele DUT pot fi recepționate rapid și sigur.   


Comanda

Analizor de calitate a puterii, RS PRO IPM6300

  IPM6300 este un analizor grafic de calitate a puterii, pentru un curent de maxim 3000A, trifazat sau monofazat. Dispozitivul este proiectat pentru analiza și diagnoza calității puterii, precum și pentru probleme de funcționare în instalații electrice și circuite de putere. Cu ajutorul unui cablu USB izolat optic și a unui software de analiză, citirile pot fi afișate și/sau descărcate pe un PC sau laptop.    


Comanda

Generator de functii si numărător 5MHz, USB, RS PRO AFG21105

  AFG-21000/AFG-21100 utilizează sinteza digitală directă (DDS) pentru a genera semnale la frecvențe exacte printr-un mecanism unic de ceas și acces la memorie. Dispozitivele oferă o sursă de semnal precisă și accesibilă acoperind forme de undă sinusoidale, dreptunghiulare (pulsuri), tip rampă (triunghiulare), zgomot și aleatoare. Frecvența de eșantionare de 20 MSa/s, rezoluția verticală de 10 biți.


Comanda

Autor: Bogdan Grămescu

Sursa: https://www.rs-connectedthinking.com/en/rs-proposition/product-and-supply-chain/our-range-your-choice