Senzori IO-Link de la Rockwell Automation

Senzorii de la Rockwell Automation ofera fundatia inteligenta pentru Internetul Lucrurilor Industrial. Reduceti timpii de oprire si cresteti productivitatea.

Senzorii de la Rockwell Automation oferă fundația inteligentă pentru Internetul Lucrurilor Industrial (Industrial IoT). Operațiunile de producție și procesele industriale se confruntă cu un flux constant de provocări, generând eforturi neobosite pentru o mai mare eficiență, dar și pentru reducerea deșeurilor, ca parte a legislației din ce în ce mai stricte, bazate în special pe preocupările sporite legate de mediu. O parte dintre aceste provocări pot fi abordate cu succes prin introducerea de noi procese și echipamente de ultimă oră, dar acestea aduc uneori și un plus de complexitate, iar integrarea eficientă este de o importanță capitală, o viziune în timp real a operațiunilor și a stării fabricii fiind esențială.

Internetul Industrial al Lucrurilor (IIoT)

Internetul Industrial al Lucrurilor (IIoT) încorporează inteligența și integrează conectivitatea la nivel de fabrică, oferind o platformă pentru operațiuni asociate cu informații în timp real. Întreprinderea Conectată face un pas mai departe și conectează rețelele de la nivel de fabrică și de întreprindere, conectând oameni, procese și tehnologii; reunind inteligența operațională, informații despre productivitate și managementul riscurilor, susținute de senzorii în timp real și datele de proces furnizate de IIoT.

Cu toate acestea, calitatea informațiilor furnizate poate fi la fel de bună ca și calitatea datelor utilizate pentru a le genera. În plus, odată cu investițiile semnificative realizate, fiabilitatea și timpul de nefuncționare minim sunt absolut esențiale pentru a obține o rentabilitate a investiției. Având în vedere mediile dure în care senzorii funcționează cel mai adesea și funcția lor critică, este clar nu este suficientă decât calitatea- senzorii trebuie să fie capabili să-și raporteze propria stare, astfel încât să permită întreținerea preventivă și să minimizeze timpul de nefuncționare, cu caracteristici pentru a facilita procedurile de service.

Avantajul IO-Link

Senzorii IO-Link oferă un avantaj inteligent chiar acolo unde contează cel mai mult, chiar în mijlocul operațiunilor industriale, prin integrarea inteligenței prin care se poate identifica tipul senzorului și numărul de serie, se pot păstra parametrii de configurare și se pot oferi diagnostice. Acest lucru face posibilă identificarea momentului când un dispozitiv IO-Link necesită întreținere, cum ar fi un senzor optic care necesită curățare.

Se permite astfel programarea întreținerii atunci când aceasta va avea un impact minim asupra operațiunilor. În cazul în care un senzor este deteriorat și trebuie înlocuit, punerea în funcțiune este accelerată și posibilitățile de eroare sunt reduse la minimum, deoarece configurația este descărcată prin protocolul IO-Link. În același timp problemele care decurg din erorile de cablare sunt reduse, deoarece controlerele identifică în mod unic senzorii după numărul lor de serie.

Interfața și sistemul IO-Link au fost standardizate de IEC și oferă compatibilitate cu senzorii de proximitate, cu switch-uri și alți senzori mai vechi, simplificând astfel migrarea către soluții moderne. Dispozitivele utilizează de asemenea pentru cablare conectori industriali circulari M5, M8 și M12 industriali.

Exemple de produse

În continuare, să aruncăm o privire asupra a câțiva senzori tipici IO-Link. Aici vom vedea că aceștia au anumite caracteristici comune, care simplifică punerea în funcțiune, întreținerea preventivă și utilizarea. Printre acestea se remarcă indicarea locului utilizării pentru a ajuta la distingerea senzorilor în instalații mari, plus măsurarea temperaturii interne, care ar putea fi utilizată pentru a declanșa alarma dacă funcționează în afara intervalului specificat.

Alte caracteristici pot fi specifice unei familii de senzori, cum ar fi alarma de marjă scăzută pe care senzorii 42AF o folosesc pentru a indica faptul că lumina este reflectată insuficient și că senzorul este pe cale să se defecteze.

Senzor de culoare IO-link, cu LED alb, 18 → 32 mm, 100 mA, 18 → 30 V, IP67, IP69

Seria 46CLR ColorSight reprezintă o serie de senzori de culoare, concepuți pentru a efectua operațiunile de detectare întâlnite în mod obișnuit în industria auto, alimentară și băuturi, farmaceutică și materiale plastice, precum și pentru alte industrii.


Comanda

Senzori fotoelectrici cu plajă de detecție 0 → 800 mm (seria 42AF de uz general cu rază lungă)

Familia 42AF RightSight M30 oferă o rază lungă de detecție într-o carcasă nouă și compactă, care are un nas filetat de 30 mm și o bază filetată de 18 mm pentru montare flexibilă și instalare rapidă. Carcasa robustă IP67/IP69k este, complet etanșată.


Comanda

Senzori de proximitate inductivi, miniaturali, plați, 871FM, detecție 10 mm, IP67, IO-Link

Senzorii dreptunghiulari 871FM pot fi aplicați acolo unde senzorii de proximitate tubulari tradiționali nu pot. Ei sunt concepuți pentru a detecta prezența obiectelor metalice feroase și neferoase fără contact, la o rază egală de detectare.


Comanda

Senzorii reprezintă poate cea mai importantă parte a procesului dumneavoastră industrial. Încercați să vă imaginați un proces de producție fără senzori ... ar fi un dezastru total. Astăzi, cerem mai multe măsurători, urmărire, monitorizare și comunicare în cadrul aplicațiilor din industrie, decât oricând înainte. Fabricarea inteligentă se bazează în cele din urmă pe datele colectate de pe dispozitivele de teren care sunt trimise înapoi la controler în milisecunde, dar aceste date sunt bune în funcție de senzor. Dacă nu se fac alegeri bune ale senzorilor, întregul proces va deveni mai puțin eficient, mai costisitor și mai puțin de încredere.

Autor: Grămescu Bogdan