Tehnologie versus Coronavirus - Aliat in lupta pentru revenirea la o viata normala

Mii de produse pentru mentenanta si protectie pot fi gasite pe ro.rsdelivers.com. Acestea pot fi folosite in fabrici, cladiri de birouri, facilitarea lucrului de acasa.

Principalul furnizor din portofoliul Aurocon COMPEC, RS Components, împreună cu Producători mari din domeniul industrial precum BARTH® Elektronik GmbH, Maxim Integrated, Microchip și STMicroelectronics oferă în această perioadă dificilă produse și soluții care vă pot ajuta să vă desfășurați activitatea în condiții de siguranță.

Mii de produse pentru mentenanță și protecție pot fi găsite pe ro.rsdelivers.com. Acestea pot fi folosite în fabrici, clădiri de birouri dar și pentru facilitarea lucrului de acasă, păstrând însă productivitatea.

Inteligența artificială și tehnologia și-au dat mâna pentru lupta împotriva pandemiei. Încă de la primele rapoarte furnizate de China despre situația din Wuhan, au apărut primele răspunsuri din sectorul tehnologic, pornind de la monitorizare până la luptă împotriva virusului. Sunt numeroase modalități prin care tehnologia este implicată în gestionarea crizei declanșate de COVID-19. În cele ce urmează vă prezentăm câteva dintre zonele/aplicațiile în care tehnologia a fost și este implicată în lupta împotriva COVID-1:


  • Îmbunătățirea echipamentelor de identificare a bolii: Viteza de diagnosticare joacă un rol deosebit în răspândirea infectării. Inteligența Artificială poate ajuta la diagnosticare. 
  • Reducerea contactului direct dintre personalul medical și pacienți: Platformele de transmitere date și dispozitivele de tip roboți mobili, înlocuiesc interacțiunea directă. 
  • Distribuirea de provizii și monitorizarea populației: Sistemele de tip dronă pot livra cu ușurință provizii medicale în mod rapid și eficient. De asemenea dronele au ajutat la patrularea în spații publice, pentru identificarea încălcării restricțiilor. 
  • Dezvoltarea de materiale avansate pentru fabricarea rapidă de măști eficiente și echipamente de protecție 
  • Dezvoltarea de mijloace de supraveghere a căilor de acces, pentru identificarea de exemplu a persoanelor cu febră. 
  • În ceea ce privește diseminarea informațiilor, un rol foarte importante l-au jucat sistemele de tip chatbot, unelte de comunicare esențiale pentru furnizorii de servicii. De exemplu furnizorii de servicii turistice trebuie să îi țină pe călători la curent cu toate problemele ce apar, precum și cu procedurile de călătorie. 
  • Telemedicina permite diagnosticarea eficientă și tratamentul rapid, se urmărește evitarea aglomerărilor în unitățile sanitare. 
  • Aparatele de ventilație au jucat și joacă un rol foarte important în gestionarea situațiilor grave. S-au propus numeroase soluții de urgență, unele bazate pe componente dezvoltate cu ajutorul imprimantelor 3D. 
  • Sistemele de comunicație video au ajutat în această perioadă grea la: menținerea legăturilor între oameni, organizarea de evenimente culturale, mutarea activităților de la locul de muncă acasă.
Propunere aplicație: Numărător de persoane – proiect inițiat ca urmare a Covid-19
Producătorul de PLC-uri miniaturale BARTH® Elektronik GmbH și RS Components și-au unit forțele pentru a dezvolta un proiect de ajutor în această perioadă cu restricții legate de distanță între persoane, număr maxim de persoane etc. În esență, proiectul este destinat a număra persoanele ce pătrund într-o cameră, determinând câte mai pot intra în funcție de limita impusă. BARTH® Elektronik a furnizat ideea, iar componentele necesare pot fi comandate de la RS.

Echipamente și accesorii de protecție: Imprimarea 3D implicată în stoparea răspândirii coronavirusului
Știați că locul cel mai contaminat din: case, spitale, centre de îngrijire, birouri și fabrici este banala clanță de la ușă? Desigur că o ușă cu automatizare a deschiderii nu este întotdeauna posibilă, justificabilă sau utilă. Dezinfectarea clanțelor după fiecare utilizare nu este un lucru fezabil, ba chiar este imposibil. Pentru a ajuta împotriva răspândirii virusului, compania de imprimare 3D Materialise a distribuit gratuit fișierele de proiectare pentru dispozitive de deschidere ușă, ce pot fi realizate cu ajutorul unor imprimante 3D.


Autor: Bogdan Grămescu